FwtPi6x.png

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

7e5mAT8.png

Lenient heräsi tuntiessaan potkaisun vatsassaan. Hän nousi rauhallisesti satiinilakanoidensa välistä ja katseli ikkunaverhojen takaa näkyvälle kadulle. Aamu oli vielä niin varhainen, ettei aurinko paistanut tavalliseen tapaansa sisälle huoneeseen.

z0te8m9.png

Lenient silitti hetken pyöristynyttä vatsakupuaan ja hymyili vinosti. Hän oli juuri hetkeä aiemmin mietiskellyt tulevan lapsen nimeä, kun tämä ilmoitti olemassaolostaan erään ehdotuksen kohdalla.

"Ilmeisesti tarkoitit haluavasi sen nimen?" Lenient totesi puoliääneen ja kääntyi sitten vaatekaapin puoleen.

 

 

OOOO

 

 

7N9ipvo.png

Talon kivilattiat olivat niin kylmät, ettei Lenient sietänyt kulkea niillä ilman kenkiä. Hän hyräili hiljalleen keittiöstä kuuluvan radiokappaleen mukana, ja tunsi nenässään vastakeitetyn kahvin tuoksun.

WvP2lcM.png

"Huomenta kulta." nainen liversi iloisesti vaappuessaan vatsansa kanssa käytävältä johtavasta ovesta sisään. "Hait ilmeisesti jo lehden?"

inDSHAd.png

Pöydän ääressä sanomalehteensä upputunut Dorian hymähti jotain ohimennen, ja jatkoi uutisien lukemista. Hän yritti parhaansa mukaan oppia kaiken elämästä uudella aikakaudella, mutta uusia asioita tuntui jatkuvasti tulevan lisää. Toisinaan Dorian tunsi olonsa todella turhautuneeksi.

JuC0hRS.png

"Löytyykö mitään mielenkiintoista? Työpaikkoja kenties?" Lenient kysyi iloisesti pöllölasiensa takaa. Hän oli löytänyt ne kirpputorilta ja piti niitä toisinaan päässään ihan vain huvin vuoksi.

"Hmmm...ei täällä...ei tänäänkään..." Dorian mutisi päätään kääntämättä, joten Lenient päätti jättää hänet rauhaan.

fOOGXhU.png

Kaikesta kurjuudesta huolimatta Lenient oli onnistunut järjestämään parin asiat niin, että he tulivat toimeen kohtuullisen hyvin. Aikansa viranomaisten kanssa asioita selviteltyään he olivat Dorianin kanssa saaneet itselleen henkilöllisyydet, Lucy ja Dorian Edgar. Työtön pariskunta sai myös erilaisia tukia kaupungilta, mutta Dorian oli vakuuttanut etsivänsä silti itselleen jonkinlaista työtä. "Haluan pitää huolta perheestäni" hän oli todennut tiukkana, ja jatkanut sanomalehden tutkimista eräänä aamuna.

0h78FLn.png

Ennen kuin Lenient ehti huomatakkaan, hän oli raskaana. Urahaaveet taiteilijana saivat siis jäädä, ja hän alkoi valmistautua uuteen rooliinsa hankkimalla erilaisia tarvikkeita kirpputoreilta.

"Taisin keksiä pikkuiselle nimen aikaisemmin tänä aamuna." Lenient totesi rakentaessaan itselleen kahden hengen aamiaista. "Tai no...tyttö valitsi sen itse?"

Dorian nosti katseensa lehdestä.

"Kuinka se nyt on mahdollista?"

"Ajattelin eri nimiä lapselle, ja hän potkaisi vatsaani erään nimen kohdalla." Lenien kohautti ohimennen hartioitaan  ja jatkoi leivän voitelemista.

RvuINCh.png

Hän tunsi äkisti Dorianin käsien kietoutuvan hellästi ympärilleen, ja miehen leuka nojasi hänen olkapäätään vasten.

"No niin pikkuinen, kokeillaan josko asia pitää paikkansa."

"Dorian, mitä sinä nyt höpötät."

"Shh...Potkaise, jos äitisi on sinun mielestäsi maailman kaunein."

He tunsivat yhtäaikaa hellän potkaisun vatsan sisältä.

"Tyttö on fiksu, tulut ilmiselvästi isäänsä." Dorian hymyili ja käänsi silmiään pyrittelevan Lenientin ympäri suudellakseen tätä.

oEsWMvA.png

"En malta enää odottaa, että pääsen näkemään hänet."

 

 

OOOO

 

 

66mbXkx.png

Lenient kiitti päivittäin mielessään sitä, että sai pitää Dorianin vierellään. Mies oli viimein selvillä siitä, kuinka iso rooli hänellä olikaan Eternityjen suvun selviytymistarinassa. Tästä huolimatta Dorian ei ollut uhrannut sekuntiakaan miettiäkseen, taistelisiko muiden arkkienkeleiden rinnalla,vaiko livistäisi maisemista eikä ottaisi yhteyttä enää koskaan.

Dorian tiesi paikkansa, ja se oli Lenientin ja heidän vastasyntyneen tyttärensä luona.

pkXkdSf.png

"Envy taitaa kaivata takaisin syliisi." Dorian totesi Lenientille heidän ihastelessaan juuri kotiin tullutta tytärtään olohuoneessa. "Syötä sinä hänet, minä menen purkamaan tavaroitasi."

Lenient sulki pienen ynisevän käärön syliinsä, ja hymyili autuasta onneaan.

MUPkqmp.png

"Hän on niin kaunis, Dorian. Kuin pieni enkeli."

Dorian suuteli nopeasti väsymyksen uuvuttamaa vaimoaan otsalle, ja istuutui olohuoneeseen purkamaan mukana ollutta kassia.

RndQRxN.png

"Kuule, olin unohtaa kertoa hyvistä uutisista, jonka sain sinun ollessasi sairaalassa." mies lopetti touhunsa kesken kaiken ja hymyili kauas keittiön suuntaan.

Hän kohensi hieman asentoaan.

"Sain nimittäin vihdoinkin töitä! Ajattele, eikö olekin upeaa!"

vSb8423.png

"Kerrassaan loistavaa..." Lenient mutisi hajamielisesti syöttäessään tuttipulloa Envylle. "Mmm...mistä firmasta?"

"Eräästä kauppatavara-yrityksestä." Dorianin innostunut ääni hieman madaltui. "Ja sopimuksessa on kohta, josta haluan keskustella kanssasi vakavasti."

"No, mikä se on?" Lenient terävöitti keskittymisensä äkisti. Hän oli varma ettei pitäisi kuulemastaan.

iaepfcy.png

"Työ on keikkaluontoista, ja saattaa kestää viikosta muutamaan kuukauteen kerrallaan. Oletko valmi siihen, että viivyn toisinaan poissa kotoa pitkiäkin aikoja?"

Lenient laski tuttipullon vapisevasta kädestään alas työtasolle, ja katsoi vakavasti miestään.

 

 

OOOO

 

 

inTsTKO.png

"Minä menen nyt. Hyvästelin Envyn, ja tyttö nukkuu nyt kuin tukki." Dorian hymyili sängyn laidalla nojailevalle Lenientille. "Kyllä te tytöt pärjäätte, varmasti jopa paremminkin kuin minä."

Lenient puhalsi kiharan pois kasvoiltaan ja nojautui vielä viettelevämpään asentoon puolisonsa edessä.

"Etkö aio mukamas hyvästellä minua millään tavalla?"

DRV2VSV.png

Dorian kaappasi vaimonsa syliinsä, ja naurahti tälle: "Kulta, haluatko ehdoin tahdoin myöhästyttää minut heti ensimmäisenä työpäivänäni?"

"En.." Lenient esitti viatonta ja katseli Doriania violeteilla silmillään. "Mutta haluan että hyvästelet minutkin."

BcBYM7x.png

Dorian ei voinut muuta kuin hymyillä vaimonsa oveluudelle, ja kaatoi tämän sängylle.

Työsalkku saisi odottaa ovennurkalla vielä hetken aikaa.

nIxCx3J.png

Kaksikymmentä minuuttia myöhemmin Lenient katseli ikkunasta, kuinka Dorian käveli pitkin katua reippain askelin. Hän oli pukenut päällensä miehensä kauluspaidan. Se tuoksui aivan Dorianilta.

Toivottavasti sen tuoksu kestäisi seuraavan kolme viikkoa, jonka hän joutui viettämään yksin.

 

 

OOOO

 

 

A0HEHBw.png

"Sehän meni upeasti, kulta. Äiti on todella ylpeä sinusta."

Lenient halasi tiukemmin sylissä olevaa tytärtään ja avasi ulko-oven. He olivat juuri saapuneet päiväkodin kevätjuhlasta, jossa Envy oli esittänyt muiden kanssa iloista tipua.

0YBQ5hE.png

"Harmi ettei isä päässyt tulemaan, hänkin olisi varmasti pitänyt esityksestänne."

Envy ei osannut vastata mitään, vaan hyräili vasta oppimaansa lastenlaulua ja näperteli äitinsä kaulassa roikkuvaa avainta. Lenient koitti pitää hymyä yllä tyttärensä läsnäollessa:

"No, sitten ensi vuonna...ja silloin myös sinua tulee katsomaan velj --"

Lause jäi kesken. Lenient katseli epäuskoisena keittiöön.

1QMgZwq.png

"Dorian? Mitä sinä täällä teet?"

Mies kulautti pullostaan hörpyn, ja kääntyi maireasti hymyillen perheensä puoleen.

JQUiLAU.png

"Tulin kotiin päivää aikaisemmin. Eikö olekin hienoa?"

Lenient tarkasteli noita työn ja vuosien kuluttamia kasvoja, eikä voinut uskoa sen olevan sama mies, johon hän oli nuoruudessaan rakastunut.

Aloitettuaan keikkatyöt Dorianin ja Lenientin parisuhde oli aluksi toiminut moitteettomasti, mutta ajan kanssa molemmat turhautuivat pitkiin poissaolohin, ja aina tavattuaan he vain riitelivät. Lenient ei halunnut jäädä kotiäidiksi, vaan luoda myös omaa uraansa. Valitettavasti se ei vain tulisi kuuloonkaan, jollei Dorian luopuisi omastaan.

Yleensä heidän perheriitansa johtuivat juuri tähän aiheeseen, ja molemmat olivat lopen kyllästyneitä kompromissin puuttumiseen.

PlpwIpl.png

"Jaa-a, et sitten yhtään aikaisemmin olisi päässyt? Sinulta jäi jo TOISTAMISEEN näkemättä tyttäresi kevätjuhlat." Lenient totesi värittömällä äänellä ja tuijotti väsyneenä silmäpussiensa takaa Doriania. Mies kohautti olkiaan, ja nousi ylös tuoliltaan, ja Lenient päästi Envyn leikkimään, tytön ei kannattaisi kuunnella vanhempiensa riitaa.

TQbgmYg.png

"Noh, älä ole noin vihainen, katso mitä toin sinulle." Dorian aneli lepyttelevällä äänensävyllä ja ojensi kädessään olevaa ruusua. Lenient katsoi sitä tutkivasti ja tuhahti. Se oli selvästi heidän omasta pihapensaastaan.

SSCBtYD.png

"Älä luulekkaan että asiat selviävät jollain kukkasilla." hän totesi torjuen Dorianin yrityksen silittää hänen poskeaan. "Olen kyllästynyt olemaan kotona Envyn ja vatsakumpuni kanssa ilman sinua. Kun synnytys on ohi, on minun vuoroni lähteä työelämään. Onko selvä?"

Anskg94.png

"Tiedät varsin hyvin itsekin, etten osaa olla lasten kanssa." Dorian säikähti vaimonsa asettamaa ehtoa. Lenient tuhahti uudelleen.

"Jos olisit enemmän kotona, niin varmasti oppisit olemaan. Mutta ei...viihdyt mielummin niiden mahakkaiden liikekumppaniesi kanssa sopimuskutsuilla ja kahvikekkereillä. Mittani alkaa olla täynnä sinua ja sinun työtäsi."

d8CaARD.png

"Äiti." Envy keskeytti keskustelun läsnäolollaan. "Envy tahtoo ulot!"

Lenient katsahti alas tyttäreensä ja levitti kasvoilleen tuskallisen hymyn. "Aivan kohta kulta, leiki vielä hetki kirahvin kanssa." Sitten hän kääntyi takaisin Dorianin puoleen.

"Saat nyt valita. Joko perheesi, tai työsi. Kumman valitset?" Lenient tiesi ahdistaneensa miehensä nurkkaan. Vaihtoehtoja ei ollut.

8wtfaaf.png

"Hyvä on..." Dorian lopulta antautui. "Otan lopputilin kun saat hankittua itsellesi oman työn. Onko niin hyvä?"

Lenient nyökkäsi. "Parempi. Ainakin olisi mahdollisuus saada tämä perhe taas kasaan."

ZArCYjq.png

Envy hymyili iloisesti päästessään takaisin äitinsä syliin, ja he suuntasivat kohti keittiöstä johtavaa takaovea. Dorian katseli vaitonaisesti heidän peräänsä, ja korjasi pöydälle jääneen kaljapullon pois näkyvistä.

Hänen käteensä jäänyt ruusu löysi itsensä pian roskakorista.

7TYabUg.png

"Arvasin sen." Lenient tuumi päästyään takapihalle. "Hän on tosiaan niin mielikuvitukseton, että leikkaa ruusuja omasta puskastaan lahjaksi."

Vino hymy nousi huulille. Toisinaan Dorian vielä muistutti omaa hölmöä itseään. Se loi toivonkipinän Lenientin viilentyneille tunteille.

HvvA7jN.png

Huomattuaan tulleensa uudestaan raskaaksi hän oli aluksi ollut raivoissaan. Hän haaveili kyllä suuresta perheestä millaisessa oli itsekin varttunut nuorena, mutta siihen haaveeseen kuului osana myös kotona asuva mies. Dorianin pitkien työmatkojen aikana Lenient tunsi katkeroituvansa tämän vapaudelle tulla ja mennä, kun hän itse istui neljän seinän sisällä ja huolehti jälkikasvusta.

hSBCSvN.png

Kaikesta huolimatta hän rakasti lapsiaan yli kaiken, ja toivoi voivansa antaa heille mitä ikinä he tahtoivatkaan. Siksi hän oli myös valmis tekemään kaikkensa pelastaakseen avioliittonsa, joka näytti murenevan hiljalleen pieniksi palasiksi.

Ehkä uusi perheenjäsen saisi liimattua sen kasaan.

47ct9Hg.png

Envyn iloinen nauru pyyhki harmaan tulevaisuudenkuvan Lenientin mielestä, ja tämä tunsi olonsa hetkellisesti seesteiseksi.

 

OOOO

 

 

WnrANmH.png

ZSAMCek.png

Keittiössä oli pimeää. Lenient oli liian laiska sytyttääkseen valoa sinne, ja haki mielitekojensa lohduksi lasillisen appelssiinimehua. Hän oli juuri aikeissa palata makuuhuoneeseen, kun kuuli äänekkään kuorsauksen sohvalta.

BFQYZxN.png

Se oli Dorian, jonka hän oli käskenyt yöksi olohuoneeseen uuden riidan päätteeksi. Lenient maisteli mehuansa ja tutkiskeli nukkuvaa puolisoaan. Tämä näytti hyvältä.

zphPhNv.png

"Hei, saat kyllä tulla makuuhuoneeseenkin, jos siinä on liian kylmä." hän kuiskasi puoliääneen. Dorianin kuorsaus katkesi, ja hän kieriskeli puoliunessa. "En jaksa enää riidellä, joten viereinen paikka on nyt vapaa."

PNmPVK8.png

Dorian nousi ääneti istumaan, ja hieraisi uneliaana silmäkulmaansa. Hänen ihonsa oli viileässä huoneessa noussut kanalihalle.

"Huomenta vain sinullekkin." mies mutisi.

crsZiKe.png

Lenient asetti tyhjentyneen lasinsa piirongin päälle ja käveli sohvalle. Dorian katseli häntä hetken.

"Olet edelleen yhtä kaunis kuin ennen."

QUDKzXQ.png

"Ja sinä edelleen yhtä lipevä sanoissasi." Lenient vastasi kiusallaan ja sai miehen kulmat kutristumaan.

"Ennen sinä vielä pidit minun kohteliaisuuksistani."

"Ennen oli ennen. Pitäisin sinusta enemmän jos lakkaisit riitelemästä jokaisesta asiasta kanssani."

"Mutta kun mies on perheen pää, ja naiset hoitavat vain kotityöt lasten ohella."

"Dorian, me EMME ole enää 1800-luvulla."

"Emme niin, mutta vanhat opit ovat iskostuneet syvälle."

Lenient pyöritteli silmiään. Taas sitä mentiin. "Jaa-a, että kaipaat siis vanhoja hyviä aikoja vai?"

nDCZLRi.png

"Itse asiassa tällä hetkellä en. Silloin en nimittäin kehtaisi tehdä tätä."

Dorian istutti Lenientin vahvojen käsiensä avulla syliinsä ja naurahti tämän järkyttyneelle ilmeelle. "Noh, älä nyt sano ettet pidä enää tästäkään!"

Lenient pudisti päätään. "Tässä ei ole mitään vikaa."

k2LSSFT.png

Sinä yönä he molemmat nukkuivat sohvalla.

 

 

OOOO

 

 

jpaUaWK.png

Dorian lunasti lupauksensa. Kun Lenient synnytti heidän toisen lapsensa, pojan nimeltä Pomp, mies sanoutui irti työpaikastaan. Lenient puolestaan sai töitä yökerhosta, jossa hän esiintyisi yhtenä tanssiryhmän jäsenenä joka toinen ilta.

p43f4ts.png

"No niin, ruoka on jääkaapissa ja kaikki tarvittavat tiedot kirjattu muistilapulle, joka roikkuu keittiön jääkaapissa. Olen varma että pärjäätte hyvin." Lenient selosti ties monetta kertaa ohjeita Dorianille. "Tulen aamukolmelta kotiin, laita lapset seitsemältä nukkumaan."

xJM4VW5.png

"Äiti, saanko tulla mukaan?" Envy kysyi viattomasti. Sekä Lenient, että Dorian hörähtivät nauruun.

"Olen pahoillani, mutta en voi ottaa sinua töihin mukaan. Mutta isä lupasi leikkiä sinun kanssasi koko illan. Käyhän se?"

Envy nyökkäsi monta kertaa.

FRTr29g.png

"Kiltti tyttö." Lenient muiskautti suukon tytölle. "Oletkin jo iso ja reipas."

Sitten hän laski tämän alas, ja silitti nopeasti Dorianin poskea: "Kiitos sinulle."

Mies vastasi hänelle hymyllään.

EA0xxHy.png

"Hyvää työpäivää, kulta. Tai siis yötä."

 

 

OOOO

 

 

c1roiW1.png

Lenient tunsi jalkojensa olevan muusina, kun ulko-ovi loksahti auki. Hän oli tanssinyt viimeiset kuusi tuntia putkeen, eikä oloa yhtään helpottanut jaloissa puristavat 15cm korkokengät. Hän halusi vain päästä nukkumaan. Hän oli selvinnyt töistään jo puolentoista vuoden ajan, mutta nyt se alkoi verottaa hänen henkistä ja fyysistä jaksamistaan.

Juuri kun hän oli aikeissa avata makuuhuoneen ovea, olohuoneesta kantautui äkisti iloista naurua ja jokeltelua.

WQYudGC.png

Lenient ei ollut uskoa korviaan, ja kiiruhti kurkistamaan ovensuuhun kuuliko kenties harhoja. Veri hänen sisällään alkoi kiehua, kun hän näki lasten olevan yhä hereillä ja leikkivän ilman Dorianin valvontaa. Mies itse puolestaan kuorsasi äänekkäästi keittiön pöydän äärellä.

L8aKKfQ.png

"Dorian, voitko selittää minulle mitä täällä oikein tapahtuu?" Lenient ei edes yrittänyt piilotella närkästystään lapsien korvilta. Dorian säikähti niin, että kaksi tyhjää pulloa pöydältä tippui lattialle ja särkyi.

7VlToK5.png

"Tulen kotiin keskellä yötä ja näen TÄMÄN. Lapset ovat edelleen hereillä, ja sinä niin juovuksissa, ettet pysy edes hereillä." nainen viittoili ympärilleen ja oli räjähtämispisteessä. "Tajuatko ettei minulla ole aikaa eikä voimia huolehtia myös teistä töiden ohella. Sinun piti valvoa, että kaikki toimii kotona niin kuin pitää. Olet vastuuttomin ihminen jonka tunnen!"

LmJ8Bw6.png

Dorian katseli vaitonaisena räyhäävää vaimoaan, ja hänen silmänsä vaeltelivat levottomina ympäri huonetta. "Ei tässä ollut mitään hätää, älä nyt ylireagoi..."

"AI EI MITÄÄN HÄTÄÄ! LAPSETHAN OLISIVAT VOINEET KEKSIÄ MITÄ TAHANSA SILLÄ VÄLIN KUIN NUKUIT!" Lenient huusi täyttä kurkkua ja pinnisteli kaikin voimin ettei läimäyttäisi miestään saadakseen tämän tajuamaan tilanteen vakavuuden.

gzzLYZp.png

"Ja toisekseen, mitä olen sanonut juopottelusta noin yleensäkin."

"Otin vain pari rankan päivän päätteeksi, ja sitten nukahdin täysin vahingossa. Kaikki on kuitenkin ihan hyvin, opin virheistäni ja se siitä. Okei?"

"Ei todellakaan ole okei. Et saa olla lasten kanssa enää yksin. Palkkaan meille hoitajan."

dXiLERF.png

"Kuule, nyt riitti! Itse olet huoraamassa jossain kaupungilla kaikki yöt, ja sitten tulet vielä kotiin määräilemään kuinka minun ja perheesi tulee elää ja olla!" Dorian menetti viimein oman malttinsa ja irvisti suuttuneena vaimolleen. Lenient ei ollut uskoa korviaan.

Q4HiT3V.png

"MINÄ-OLEN-TÖISSÄ! Miten kehtaat nimitellä noin, ja vielä lasten kuullen!"

Hän kääntyi kannoillaan ja nappasi Envyn ja Pompin kainaloonsa. "Minä vien heidät nt nukkumaan, mene sinäkin omalle sohvapaikallesi ja pysykin siellä!"

Sitten hän poistui huoneesta niskojaan nakellen ja korkokengät raivokkaasti lattiaa vasten paukkuen. Dorian pohti mielessään, minkä askeleen kohdalla lattialankut pettäisivät alta.

pSilUEm.png

Nukutettuaan lapset ja rauhoituttuaan itse, Lenient sukelsi kuumaan vaahtokylpyyn. Hänen jokaista lihastaan jaloissa särki, ja mielessä pöyri äsköinen riita.

Hän kuuli oven avautuvan varovasti.

fzYYeMI.png

"Hei.." Dorian huhuili varovaisesti, ennen kuin astui huoneeseen. Lenient oli kuin ei huomaisikaan tätä.

"Olen todella pahoillani äsköisestä, en olisi saanut..." mies jatkoi ja seisoi nolona vaimonsa edessä. "Jotenkin vain päässäni napsahti ja --"

"Vihaan tätä." Lenient keskeytti. "Vihaan tätä mitä meille on tapahtumassa. En halua lasten kärsivän, mutta mitä enemmän yritän, sitä huonompaan suuntaan kaikki näyttää menevän."

Vedet ammeessa roiskuivat yli laitojen, kun Dorian istuutui naista vastapäätä.

DHM5adh.png

"Meillä on vain hieman stressiä tahoillamme, kyllä se taas tästä. Lupaan tukea sinua, ja teen jatkossa parhaani täällä kotona. Anna anteeksi, Lenient kulta."

Hän suuteli varovasti Lenientiä.

 

 

OOOO

 

 

Zc2itET.png

Talo oli tupaten täynnä hälinää ja värikkäitä ilmapalloja. Lenient oli kutsunut paikalle muutamia työkavereitaan ja naapureita, joiden kanssa he juhlivat Envyn 5-vuotispäivää. Nämä olivat ensimmäiset kunnon syntymäpäivät joita heillä järjestettiin, yleensä perhe vain osti paketin jäätelöä ja söi sitä kaikessa hiljaisuudessa pöydän ääressä.

9Isp2eQ.png

Lenient halusi hemmotella tytärtään, sillä uuden raskauden myötä hän tunsi itsensä taas iloiseksi. Dorianin kanssa sujui entistä paremmin, ja väsyttävän yötyön loputtua hän jaksoi keskittyä perheeseensä paremmin.

RhtJL9g.png

"Puhallatko sinä vai minä?" Dorian kysäisi Envyltä, joka roikkui hänen takissaan ja ihmetteli vieraiden räikkiä.

"Isi." tyttö vastasi kohdatessaan äitinsä katseen, ja tämän lempeän hymyn.

FZty1qv.png

Dorian puhalsi, ja vieraat näpsivät valokuviaan. Lenient hieraisi vatsaansa, jossa tuntui lievä supistus.

RxGpj7A.png

Mutta supistu ei jäänyt siihen, vaan heti perään tuli toinen. Se kouraisi syvältä vatsasta asti, je Lenient vääntyi kivusta miltein kaksin kerroin. Hän juoksi äkkiä vessaan vieraiden tuijottaessa hänen peräänsä ihmeissään.

"Ei voi olla..." Lenient pelkäsi pahinta. "Olen vasta neljännellä kuulla raskaana..."

 

 

OOOO

 

 

hGjlDuU.png

Lenientin olo tuntui jotenkin tyhjältä ja absurdilta. Se ei voinut olla mahdollista, vaikka he olivat käyneet lääkärissä toteamassa asian.

Keskenmeno. Miten ikävästi koko sana kaikuikaan Lenientin korvissa.

sRLwgDk.png

"Mikä on olo?" Dorian oli kaikessa hiljaisuudessa tullut terassille. Lenient ei ollut kuullut hänen askeliaan lääkkeiden turruttaman olotilan vuoksi.

Hän sulki väsyneenä ja ahdistuneena silmänsä ja vastasi: "En ole ikinä voinut huonommin."

AGL6KD1.png

"Mitä pahaa olin tehnyt, etten saanut pitää häntä?" hän jatkoi silmät edelleen suljettuna, pystymättä kohtaamaan Dorianin huolestunutta katsetta.

XEziM7w.png

"Kultaseni, tiedän että olet aivan hajalla mutta...ajattele positiivisesti....meillä on jo kaksi ihanaa lasta, ja voimme yrittää vielä uudestaan..." Dorian yritti rauhoitella vaimoaan ja yritti kurkottaa varovasti lääkkeet pois tämän ulottuvilta. Hän ei pitänyt niistä alkuunkaan.

Lenientin silmät rävähtivät vihaisina auki, ja hän tuijotti korviaan uskomatta Doriania suoraan silmiin. "Mitä?"

"Sinun kannattaa ajatella asian valoisia puolia --"

4gXX7ha.png

"OLE HILJAA! Etkö tajua että menetin juuri lapsen? Meidän lapsemme! Eikö se liikuta sinua ollenkaan, senkin...sydämetön sika!"

Lenient ponkaisi tuohtuneena ylös paikaltaan, ja Dorian teki samoin. Hän yritti hillitä raivokohtauksen saanutta vaimoaan, ja koitti valita sanansa tarkkaan.

Bfv24jz.png

"Lenient...kyllä minäkin välitän, ja olen huolissani sinusta. Kestää jonkin aikaa ennen kuin saamme asiat taas raiteilleen, mutta me onnistumme siinä. Niin kuin aina."

Lenient ajatteli selkeästi lääkkeen turruttavasta vaikutuksesta huolimatta, ja oli lopen kyllästynyt. Kyllästynyt kaikkeen. Jopa Dorianiin.

J7jfIsw.png

"Ei, mikään ei enää parane tästä. Olen yrittänyt kaikkeni, ja nyt pistän pisteen tälle sotkulle. Haluan, että häivyt elämästäni."

Dorian ei ollut uskoa korviaan, ja yritti vielä perua katastrofia. Lenient ei kuitenkaan muuttanut mieltänsä.

"Se on nyt ohi, Dorian. Pakkaa tavarasi ja lähde."

2KqOePb.png

Lenient ei muistanut enää loppuillasta mitään, vaan heräsi seuraavana aamuna kovaan päänsärkyyn. Hän katseli ihmeissään vierelleen ja sitten olohuoneeseen, eikä nähnyt Doriania missään. Keittiön pöydällä oli lyhyt viesti, jonka mies oli jättänyt mennessään:

pcUBNye.png

"En pysty korjaamaan asioita, vaikka yrittäisin.

Kadut varmasti päätöstäsi vielä jonain päivänä.

Rakastan sinua ja lapsia, aina.

-Dorian- "